Den här rätten är en riktig höjdare och enkel att laga med allt i en form! Krämig av potatisen och kryddig av den goda chorizon! Om du vill krydda upp den lite extra så släng i en 1 tsk chiliflakes och servera med en härlig vitlöksyoghurt!
Du behöver:
- 1 timme
- 4 pers
- 200 g färsk chorizo (rå)
- 2 röda paprikor
- 1 gula paprikor
- 1 zucchini
- 800 g potatis
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk torkad oregano
- 70 g bladspenat
- 3 dl riven ost, gärna smakrik
- 1 burk krossade tomater
- 3 dl vispgrädde
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär potatisen i grova skivor ca 1 cm. Skär chorizon i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva zucchinin. Skala och strimla gul lök. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda allt på en plåt tillsammans med lite olja, salt och peppar. Rosta i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
- När du tagit ut plåten så vänder du ned detta i en mindre ungssäkerform tillsammans med bladspenaten och hälften av osten.
- Rör samman krossade tomater och grädde, krydda med salt och peppar.
- Fördela tomatblandningen över formen. Toppa med resten av den rivna osten.
-
Sänk värmen till 175 grader. Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg och gratängen satt sig, det tar ca 30-40 minuter. Servera med en härlig sallad och kanske en klick vitlöksyoghurt.