Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Krämig rödbetsgratäng

Det är helg och då finns det väl den här årstiden inget annat alternativ än att tända grillen? Om du ska göra det så prova att byta ut den vanliga potatisgratängen mot den här härligt krämiga rödbetsgratängen. Riktigt enkel och god!

Du behöver:

  • 50 minuter
  • 6 pers
  • 8 potatisar
  • 6 rödbetor
  • 1 rödlök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka rosmarin eller 2 msk torkad rosmarin
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 4–5 dl vispgrädde
  • 50 gram riven ost, gärna smakrik
  • smör till form

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en gratängform med smör.
  3. Skala och skiva potatisen och rödbetorna.
  4. Skala och skiva löken.
  5. Skala och hacka vitlöken och rosmarinen.
  6. Varva lök, potatis och rödbetor. Strö vitlöken, rosmarinen, salt och peppar mellan varven.
  7. Häll på grädden, strö på osten och sätt in mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills gratängen fått fin färg på ytan och potatisen och rödbetorna är mjuka. Grädda i ytterligare 10 minuter under aluminiumfolie.
  8. Servera till en god köttbit, passar utmärkt till lamm!

Ut i solen och njuut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *