Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Krämig pasta med råstekt brysselkål och pancetta

Brysselkålen hör inte bara julen till, en underskattad och mångsidig kål-sort. Riktigt mumsigt om du frågar mig!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 port pasta
  • 250 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 250 gram brysselkål
  • 160 g skuren pancetta
  • 1/2 kruka persilja

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs svamp och lökhacket i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll sedan på vinet och låt det koka upp ordentligt.
  4. Sänk värmen, rör i grädde och låt koka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela brysselkålen. Stek dem och pancettan i en stekpanna, krydda med peppar.
    Hacka persiljan. Blanda pastan med sås och persilja. Servera med pancettafräset.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *