Brysselkålen hör inte bara julen till, en underskattad och mångsidig kål-sort. Riktigt mumsigt om du frågar mig!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port pasta
- 250 g champinjoner
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 250 gram brysselkål
- 160 g skuren pancetta
- 1/2 kruka persilja
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa och skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs svamp och lökhacket i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll sedan på vinet och låt det koka upp ordentligt.
- Sänk värmen, rör i grädde och låt koka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Dela brysselkålen. Stek dem och pancettan i en stekpanna, krydda med peppar.
Hacka persiljan. Blanda pastan med sås och persilja. Servera med pancettafräset.