Den här pastan alltså! WOW! Riktigt krämigt, fylligt och lite syrligt från kronärtskockan! Jag sprack nästan av proppmätthet, det kan ju bli så när ett recept till fyra bara räcker till två… Receptet är knyckt från Siri Barje, verkligen super gott!
Du behöver:
- 25 min
- 4 pers
- 400 g valfri pasta
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 140 g soltorkade tomater
- 2 msk av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i
- 300 g marinerade kronärtskockor i olja
- 3 dl matlagningsgrädde
- 100 g parmesan
- salt och peppar
- 1 kruka basilika, eller 0,5 dl fryst basilika
Gör såhär:
- Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet. Häll av men spara 1 kopp pastavatten.
- Hacka lök och skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomaterna fint och dela kronärtskockorna i mindre bitar. Riv basilikan.
- Häll 2 msk av oljan från de soltorkade tomaterna i en stor stekpanna och stek lök och vitlök i ca 2 minuter utan att det får färg.
- Tillsätt tomater och kronärtskocka och stek tills löken är lätt gyllenbrun.
- Tillsätt grädden och låt den koka med i ca 3 minuter. Salta och peppra.
- Häll i pastan med såsen och en skvätt av pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen.
- Rör till sist i parmesanen och dekorera med riven basilika.