Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Krämig laxgryta med ajvar

Krämig fiskgryta med goda grönsaker och smaksatt med ajvar! Gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 200 g champinjoner
  • 250 g körsbärstomater
  • 600 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 burk ajvar relish (à 340 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 1/2 tsk cayenne
  • 1 påse färsk bladspenat

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning.
  2. Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär laxen i 2-3 cm stora bitar.
  3. Stek svamp och lök i smör i en stor stekpanna ca 3 minuter.
  4. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, salt och peppar. Häll över och låt allt koka upp. Tillsätt laxbitarna.
  5. Låt småputtra några minuter tills fisken är klar, ca 4 minuter. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med ris och ev citronklyftor.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *