Krämig fiskgryta med goda grönsaker och smaksatt med ajvar! Gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 200 g champinjoner
- 250 g körsbärstomater
- 600 g laxfilé
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 burk ajvar relish (à 340 g)
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 tsk salt och peppar
- 1/2 tsk cayenne
- 1 påse färsk bladspenat
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning på förpackning.
- Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär laxen i 2-3 cm stora bitar.
- Stek svamp och lök i smör i en stor stekpanna ca 3 minuter.
- Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, salt och peppar. Häll över och låt allt koka upp. Tillsätt laxbitarna.
- Låt småputtra några minuter tills fisken är klar, ca 4 minuter. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med ris och ev citronklyftor.