Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Krämig kyckling med paprika

Det händer nåt magiskt när man är generös med färskost och grädde.. Jag vet inte vad det är men det känns liksom härligt i kroppen, man blir lite gladare. Och den här rätten med kyckling och paprika är en riktigt härlig vardagsrätt, servera med ris eller kanske pressad potatis!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 2 paprikor
  • 2 dl riven ost
  • 200 g färskost (typ Philadelphia)
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk chilisås
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i oljan. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprika och lägg över kycklingen.
  3. Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
  4. Häll den varma såsen över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  5. Servera! Kanske med en sallad?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *