Det händer nåt magiskt när man är generös med färskost och grädde.. Jag vet inte vad det är men det känns liksom härligt i kroppen, man blir lite gladare. Och den här rätten med kyckling och paprika är en riktigt härlig vardagsrätt, servera med ris eller kanske pressad potatis!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 g kycklingfilé
- 2 tsk olja
- 0,5 tsk paprikapulver
- 2 paprikor
- 2 dl riven ost
- 200 g färskost (typ Philadelphia)
- 2,5 dl grädde
- 1 msk oxfond
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 msk chilisås
- paprikapulver
- salt och peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela kycklingfiléerna i bitar och stek i oljan. Krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och lägg över i en ugnssäker form. Finhacka paprika och lägg över kycklingen.
- Blanda färskost, matlagningsgrädde, fond, sambal, chilisås, paprikapulver, salt och peppar i en kastrull och koka upp.
- Häll den varma såsen över kycklingen. Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
- Servera! Kanske med en sallad?