Kyckling och dragon är magiskt! Vissa kombinationer är sådana som bara funkar och är riktigt goda, och så är det med kyckling och dragon. Sen att det simmar i en krämigt gräddig sås gör det inte heller sämre!
Du behöver:
- 20 minuter
- 4 pers
- 800 g kycklingfilé (gärna lår)
- 25 g smör
- 3 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 2 dl vitt vin
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl grädde
- 3 msk torkad dragon
- 2 msk kycklingfond
- 2 msk dijonsenap
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Strimla kycklingen i 1 cm tjocka strimlor.
- Stek kycklingen i smöret i het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
- Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
- Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Rör så det blir en krämig konsistens.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med kokt ris.