Man måste gilla smaken av rosépeppar om man ska göra det här receptet! MEN skippa den eller ersätt den med mer svartpeppar istället om du inte gillar det! Mustig gryta som även funkar att servera till ris, nästan så att det är ännu godare….
Du behöver:
- 4 pers
- 2 timmar
- 1 kg högrev
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl rött vin
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk krossa rosepeppar
- 1 msk rödvinsvinäger
- ev svartpeppar
- 4 port gnocchi
- ev parmesan och några blad basilika på toppen
Gör såhär:
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär köttet i grytbitar.
- Blanda ned samtliga ingredienser i en gryta och låt koka upp. Låt därefter småputtra under lock på låg värme ca 2 timmar eller tills köttet är mört.
- Koka gnocchin och blanda samman allting innan servering.
- Servera med riven parmesan och hackad basilika.