Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Köttfärsgryta med vitkål och senap

Vitkål är en sån där grönsak som kan användas in i det oändliga med olika former av tillbehör. Här med köttfärs och dijonsenap, en riktigt bra kombo! Enkelt är det också!

Du behöver:

  • 30 minuter
  • 4 pers
  • 1 pkt bacon
  • 500 gram köttfärs
  • 0.5 stycken vitkålshuvud fint strimlad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 dl cream fraich
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kalvfond (koncentrerad)
  • persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör såhär:

  1. Fräs först bacon och lägg i en gryta. Stek köttfärsen i fettet tillsammans med lök och vitlök, dijon, kalvfond, salt och peppar och häll även detta i grytan.

  2. Strimla vitkålen och blanda i den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan kött och vitkål.
  3. Häll i grädde och creme fraiche, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock).
  4. Sänk värmen och låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar
  5. Strö hackad persilja och ät som den är, med blomkålsris, vanligt ris eller kokt potatis.

Gott och enkelt! Perfekt matlådemat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *