Vitkål är en sån där grönsak som kan användas in i det oändliga med olika former av tillbehör. Här med köttfärs och dijonsenap, en riktigt bra kombo! Enkelt är det också!
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 1 msk kalvfond (koncentrerad)
- persilja
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör såhär:
Fräs först bacon och lägg i en gryta. Stek köttfärsen i fettet tillsammans med lök och vitlök, dijon, kalvfond, salt och peppar och häll även detta i grytan.
- Strimla vitkålen och blanda i den i grytan, lite i taget tills du fått en bra balans mellan kött och vitkål.
- Häll i grädde och creme fraiche, blanda och låt koka upp (späd med vatten om du tycker den är för tjock).
- Sänk värmen och låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar
- Strö hackad persilja och ät som den är, med blomkålsris, vanligt ris eller kokt potatis.