Enkel mat är bra mat. Speciellt en vardagsmiddag! Byt ut köttfärsen till vegofärs, enkelt vegetariskt!
Du behöver:
- 4 pers
- 60 minuter
- 500 g köttfärs
- 800 g fast potatis
- 1 gullök
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 100 g färskost eller creme fraiche
- 2 dl grädde
- 150 g riven ost
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök, fräs i lite smör eller olja. Tillsätt färsen, tomatpuré och oregano. Stek tills färsen är genomstekt. Rör ned färskosten. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att potatis tål mycket salt, låt det nästan bli översaltat.
- Skala och skiva potatisen. Varva potatis och färs i en ugnssäkerform. Häll över grädden och toppa med osten.
- Grädda i ugnen ca 45 minuter, servera med en härlig sallad!