Vad är skillnaden på en korvstroganoff och en korvgryta? Det har jag ingen aning om men jag tror att det är mer grejer i en gryta än en stroganoff, eller?! Det här kallar jag gryta i alla fall! Fläsk och kål är en hit tillsammans, funkar kanon i den här grytan!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 tjocka grillkorvar
- 10 brysselkål
- 0,5 huvud rödkål (litet)
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl grädde
- olja att steka i
- 1 nypa socker
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen och halvera dom. Skär ned rödkålen till små fyrkanter. Hetta upp en stekpanna och fräs kålen i olja tills den fått lite färg.
- Hacka löken och vitlöken och tillsätt när kålen fått lite färg. Fräs någon minut tills att löken blivit genomskinlig.
- Skär korven i grova bitar och tillsätt i stekpannan. Tillsätt tomatpuré samt krossade tomater och grädde. Låt koka ihop någon minut.
- Smaka av med salt, peppar och lite socker.
- Servera med ris, pasta eller potatis.