Härlig kyckling i kokoscurrysås serveras med couscous tillsammans med grönsaker. Enkelt och härligt gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 45 minuter
- 4 port couscous
- 1 tärning kycklingbuljong
- 1 paprika
- 2-3 vårlökar
- 0,5 ask körsbärstomater
- 0,5 förp groddar
- 1/2 gul lök
- 1 burk kokosmjölk
- 1 msk curry
- 1 krm kajennpeppar
- 1/2 tsk salt
- 1 lime
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- olja till formen
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och riv löken grovt på rivjärnet. Blanda kokosmjölk, curry, kajennpeppar och salt.
- Pressa juicen från limefrukten och blanda ner i kokosmjölkblandningen tillsammans med den rivna löken. Salta och peppra kycklingfiléerna.
- Smörj en ugnssäker form med lite olja och lägg i kycklingen.
- Häll över såsen och ställ in formen mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 68 grader.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
- Hacka tomat, paprika och vårlök och lägg i en stor skål. Blanda ned couscousen när den är färdig, vänd ned groddar.
- Servera kycklingen tillsammans med couscoussalladen.