Härligt goda nudlar med fläskfärs och savoykål! Inspektionen är hämtad från Jennie Walldén! Grymt gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 500 g fläskfärs
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 5 cm ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 limefrukt, rivet skal och pressad juice
- 1 huvud savoykål
- 1 dl ostronsås
- 1 msk honung
- 250 g äggnudlar
- 1 kruka koriander
- olja att steka i
Gör såhär:
- Stek skivad lök på hög värme till den är mjuk. Lägg i fläsket och låt fräsa tills det är knaprigt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och korianderstjälkar de sista 3 minuterna av stekningen.
- Skär savoykål i munsstora bitar och låt steka med fläsket i 2 minuter.
- Häll på ostronsås och honung, limesaft och rivet limezest. Vänd runt och smaka av med ev mer ostronsås eller honung.
- Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Lägg nudlar i botten av stora skålar, toppa med fläsk och kål och strö till sist över korianderblad.
- Servera genast!