Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Klassisk köttgryta

Söndag kanske betyder söndagsstek men inte idag. Enklare och fortare går det med en härligt mustig tomatdoftande köttgryta. Vi gör den här på fransyska men det går bra med vilket nötkött som helst, gärna högrev!

Du behöver:

  • 1,5 timme
  • 4 pers
  • ca 1 kg nötkött
  • 1 gullök
  • 2 morötter
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljong tärning
  • 2 st lagerblad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ca 3 dl vatten
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skär köttet i bitar om 4×4 cm och bryn de i smör på medelhög värme tills de fått lite färg.
  2. Skala och skär ned lök, morötter och vitlök och stek det några minuter tillsammans med köttet.
  3. Tillsätt tomatpuré samt krossade tomater och smula ned buljongtärningen.
  4. Tillsätt vatten tills det täcker, ca 3 dl.
  5. Låt det koka på låg värme på spisen ca 1 timme, tills köttet är mört och nästan faller isär.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med potatis eller ris!

Enkelt och gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *