Dom här muffinsen är inte muffins, det är kladdkakemuffins! Riktigt kladdiga och sega i mitten utan att rinna! Precis som man vill ha det! jag lovar att dessa kan vara de absolut godaste du smakat! MUMSFILLIBABBA!
Du behöver:
- 30 min
- 10 stycken
- 100 gram smält smör
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 4 msk kakao
- 1/2 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt, använda gärna muffinsplåt om du har.
- Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev.
- Blanda sist i smöret och vänd ihop smeten tills den är blandad. Om du rör så bildas det gluten och då blir de brödiga och det vill vi inte ha!
- Häll upp i 2/3 av formarna – med smet.
- Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8 minuter!