Vi tycker att det är härligt att börja veckan med något enkelt som varken tar lång (aktiv) tid och som man kan göra mycket av. Den här rätten är precis så, plus att den är galet barnvänlig!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port ris
- 600 gram kassler
- 1 dl riven ost
- 2,5 dl crem fraich
- 2,5 dl grädde
- 1 msk chilisås
- 1-2 msk gulcurry
- 10 körsbärstomater
- salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 220 grader och koka riset enligt anvisning på paketet.
- Häll det kokta riset i en ugnssöker form och lägg över skivad kassler ovanpå.
- Värm upp grädde, cream fraich, chilisås och curry i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
- Häll över såsen över kasslern och riset och lägg över osten.
- Toppa med halverade körsbärstomater. Gratinera i ugnen 10-15 minuter.
- Klart!