Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kassler med champinjonsås och äpple

Kassler är både gott och enkelt och kan varieras i en oändlighet. Tärna ned den till en ost och skinkpaj eller skär den tunt och ha den på frukost mackan. Oavsett så är det hur gott som helst, men bäst är nog ändå med champinjonsås + ÄPPLE!

Du behöver:

  • 45 minter
  • 4 pers
  • 600 gram kassler
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1/2 msk japansk soja
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  1. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i klyftor.
  2. Stek löken och svampen i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken. Lägg över i en kastrull.
  3. Blanda majsstärkelsen med mjölken.
  4. Tillsätt grädde, mjölk, buljongtärning och soja över svampen och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär kasslern i skivor i önskad storlek, 0,5 – 1 cm brukar vara lagom.
  6. Lägg den i en ugnssäker form och häll såsen runt om.
  7. Klyfta äpplet och lägg ovanpå kasslern.
  8. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  9. Servera med kokt potatis!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *