Skördetid! Skördefest! Kan inlagd gurka vara världens bästa tillbehör? Det måste vara så! Och här kommer ett härligt recept på inlagd slanggurka! Alltså vanlig gurka, den där långa som man köper i plast i affären! Perfekt ju!
Du behöver:
- 2 kg slanggurka
- 1 gul lök
- 2 msk gult senapsfrö
- 2-3 lagerblad
- 10 dillkronor eller 2 msk hackad dill
Lag - 3 3/4 dl ättikssprit
- 5 1/4 dl vatten
- 12 dl (ca 1 kg )strö socker
- 3/4 dl salt
Gör såhär:
- Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel eller maskin. Skala och hacka löken.
- Varva gurka och lök med senapsfrö,lagerblad och dillkronor i glasburk.
- Koka upp lagen och häll den het över gurkan. Sätt på lock och skaka om lätt.
- Redan nästa dag är gurkan färdig att ätas men håller länge! Förvara den svalt.