När man kokar kål så blir den sådär söt och härlig. Det tillsammans med det lite salta och rökta sidfläsket och korven blir en riktig höstmörker gryta!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 8 medelstora potatisar
- 2 morötter
- 0,5 huvud vitkål
- 1 purjolök
- 3 msk timjan
- 200 g rökt sidfläsk i bit
- 200 g god korv att koka
- 10 cm pepparrot
- 3 dl creme fraiche
- 1 kruka timjan
- 1 l kycklingbuljong
Gör såhär:
- Koka upp kycklingbuljongen i en stor kastrull.
- Skala och potatisen och morötterna, dela i mindre storlek, ca 2×2 cm. Slanta purjolöken. Skär vitkålen i lite större bitar, ca 5×5 cm.
- Börja med att koka potatis i några minuter, tillsätt sedan kål, purjolök och morötter.
- Skär bort svålen från sidfläsket och låt det koka med i kastrullen. Ta bort och kasta vid servering.
- Skär sidfläsket i tärningar och slanta korven i två centimeters bitar. Tillsätt sidfläsk och hackad timjan till grytan och korven. Låt koka i ca 15 minuter tills allt är mjukt.
- Börja med att riva pepparroten fint, blanda sedan med creme fraiche. Sedan är krämen färdig.