Att grilla kyckling kanske många är rädd för men det ska man absolut inte vara! En kökstermometer är det enda som behövs! Helgrillad som här blir också härligt saftigt när benen får vara kvar. Här har vi tagit ur ryggbenet för att kunna ”fälla ut” den så den blir platt och då grillas jämnare!
Du behöver:
- 1 timme
- 4 pers
- 1 hel kyckling
- 2 msk salt
- 2 tsk socker
- 2 msk rostade sesamfrön
- 2 msk svartpepparkorn
- 2 msk chiliflakes
- 2 msk vitlök, grovhackad
- 2 msk färsk ingefära, grovhackad
Gör såhär:
- Blanda samman alla kryddor i en mortel och stöt alla till en fin pasta, arbeta noga i morteln.
- Skär på varsin sida av ryggbenet på kycklingen och ta lös benet. Vik upp kycklingen så den blir platt.
- Klappa in kryddpastan på hela kycklingen så att den får ett jämnt täcke.
- Lägg kolet på halva grillen så du möjliggör en grillyta för indirekt grillning.
- Grilla kycklingen först över kålet så den får fin färg. Lägg den sedan på den andra sidan och sätt i en termometer, gärna i ett av brösten eller låret intill benet. Lägg över lock och grilla tills att kycklingen har fått en innertemperatur i bröstet på 70 grader.
- Servera med rostad potatis eller annat gott tillbehör!