Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Halloumipytt med senapskräm

Det måste vara det där gnisslet i Halloumin som gör den sådär extra härlig, det tillsammans med en gyllene stekyta och i det här fallet senapskräm! Va? Vad är det som händer?! Grymt gott blir det, det kan jag lova!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 250 g champinjoner
  • ca 1 kg potatis
  • 3 små morötter
  • 1 rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 200 g halloumiost
  • 1 citron
  • 1 msk olja
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 krm chiliflakes
    Senapskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Senapskräm: Blanda crème fraiche, senap, honung, salt och peppar.
  3. Ansa champinjonerna och skala rödbetan. Skär rödbeta, champinjoner, potatis och morot i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15–20 minuter. Ta ut plåten.
  4. Skär halloumin i tärningar. Skär citronen i klyftor. Stek halloumin i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och strö över halloumi, persilja och chiliflakes. Servera med citronklyftor och senapskräm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *