Det måste vara det där gnisslet i Halloumin som gör den sådär extra härlig, det tillsammans med en gyllene stekyta och i det här fallet senapskräm! Va? Vad är det som händer?! Grymt gott blir det, det kan jag lova!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 250 g champinjoner
- ca 1 kg potatis
- 3 små morötter
- 1 rödbeta
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 200 g halloumiost
- 1 citron
- 1 msk olja
- 2 dl hackad persilja
- 1 krm chiliflakes
Senapskräm - 2 dl crème fraiche
- 1 msk grovkornig senap
- 2 tsk flytande honung
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Senapskräm: Blanda crème fraiche, senap, honung, salt och peppar.
- Ansa champinjonerna och skala rödbetan. Skär rödbeta, champinjoner, potatis och morot i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 15–20 minuter. Ta ut plåten.
- Skär halloumin i tärningar. Skär citronen i klyftor. Stek halloumin i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och strö över halloumi, persilja och chiliflakes. Servera med citronklyftor och senapskräm.