Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Halloumigryta med aubergine

Halloumi i alla ära! En riktigt grymt alternativ till kött (även om det ändå kommer från djur), och att komponera med med en medelhavstvist blir riktigt lyckat! Härligt djup i tomatsåsen och extra gott med aubergine! Grym rätt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 port couscous
  • 70 g babyspenat
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800 gram (2 burkar) krossade tomter
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • peppar
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)

Gör såhär:

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i ca 3 cm stora tärningar. Skala och hacka rödlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Fräs aubergine, lök och paprika i hälften av oljan i en gryta, pressa i vitlöken och rör i tomatkrosset. Sänk värmen och sjud i 10 minuter. Krydda med spiskummin, smulad buljongtärning och peppar.
  4. Skär halloumin i tärningar och stek i resten av oljan i en stekpanna. Vänd ner osten i grytan.
  5. Blanda spenaten med couscousen och servera till halloumigrytan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *