Halloumi i alla ära! En riktigt grymt alternativ till kött (även om det ändå kommer från djur), och att komponera med med en medelhavstvist blir riktigt lyckat! Härligt djup i tomatsåsen och extra gott med aubergine! Grym rätt!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port couscous
- 70 g babyspenat
- 1 aubergine
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 800 gram (2 burkar) krossade tomter
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- peppar
- 2 förp halloumiost (à 200 g)
Gör såhär:
- Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär auberginen i ca 3 cm stora tärningar. Skala och hacka rödlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Fräs aubergine, lök och paprika i hälften av oljan i en gryta, pressa i vitlöken och rör i tomatkrosset. Sänk värmen och sjud i 10 minuter. Krydda med spiskummin, smulad buljongtärning och peppar.
- Skär halloumin i tärningar och stek i resten av oljan i en stekpanna. Vänd ner osten i grytan.
- Blanda spenaten med couscousen och servera till halloumigrytan.