En halloumi tikka masala signerad Jessica Frej! Den kanske inte är så indisk med fantastiskt god! Servera den med ett nybakat Naanbröd så är både fredags och vardagsmiddagen räddad!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 2 gula lökar
- 3 klyftor vitlök
- 400 g krossade tomater
- 2 dl grädde
- 2 förp halloumi
- 2 dl cashewnötter
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk mald koriander
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 tsk stött kardemumma
- 2 msk olja
- 1 kanelstång
- 2 msk färsk riven ingefära
- 1 tsk salt
- 1 tärning grönsaksbuljong
Gör såhär:
- Finhacka lök och vitlök. Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och olja några minuter.
- Blanda ned kanelstång, ingefära, salt, buljong och krossade tomater. Låt puttra 5 minuter. Ha i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter.
- Skär halloumin i kuber och fräs på medelvärme i en stekpanna tills den fått fin färg runt om.
- Vänd ner halloumin och cashewnötter precis innan servering.
- Servera med en en klick gurkyoghurt (riven gurka och grekiskyoghurt) och nykokt ris samt Naanbröd!