Linser är något som jag varit lite rädd för, känns liksom inte gott. Men här så fyller dom verkligen sin funktion och i den här stroganoffen så saknar man verkligen inte korven!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 2 morötter i stavar
- 1 gul lök
- 1 msk olja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl torra röda linser
- 300 g krossade tomater
- 1 msk grönsaksfond
- 1 tsk honung
- 2 1/2 dl grädde
- 1 tsk torkad timjan
- 200 g små vita bönor
- 200 g halloumiost i stavar
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Gör såhär:
- Skala och hacka löken fint. Skala morötterna och skär till stavar. Fräs morötter och lök i olja i någon minut.
- Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor.
- Låt det stå och puttra tills linserna är klara, ca 15–20 minuter.
- Skölj vita bönor väl och tillsätt i såsen. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens.
- Stek osten snabbt tills den är fått gyllenbrun färg och lägg den i grytan.
- Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris eller bulgur!