Det här är dom absolut bästa hallongrottorna! Mina sambo är en riktig fena på att slänga ihop dom här grottorna, jag vet inte om det är handlaget eller receptet men de här är överlägset de bästa hallongrottorna! Dom är fasta och smälter i munnen utan att falla isär. Får det vara en liten hallongrotta?
Du behöver:
- 30 min
- ca 20 st
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- ca 1 dl hallonsylt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C
- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
- Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det.
- Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
- Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
- Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna på galler.