Om man gillar grönkål så älskar man det här! En riktig höjdarpaj med härligt krämig och gräddig grönkål tillsammans med gratinerad ost och knapriga nötter! Sjukt gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 1 timme
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1 msk kallt vatten
- 1 tsk salt
- 3 ägg
- 4 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 200 g grönkål
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk olja
- 150 g getostrulle
- 1 dl valnötter
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop mjölet med smöret. Tillsätt iskallt vatten och salt. Knåda ihop till en deg. Låt degen vila i kylen medan du gör fyllningen.
- Vispa ihop ägg och mjölk med salt.
- Hacka grönkålen. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Stek grönsakerna i olja i 2 minuter.
- Ställ åt sidan och låt svalna något. Kavla ut degen, lägg den i en springform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
- Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen. Skiva getosten och lägg på tillsammans med valnötterna.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda pajen i ungefär 40 minuter tills den har fått fin färg.