Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Grönkålspaj med getost och valnötter

Om man gillar grönkål så älskar man det här! En riktig höjdarpaj med härligt krämig och gräddig grönkål tillsammans med gratinerad ost och knapriga nötter! Sjukt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 1 timme
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 200 g grönkål
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olja
  • 150 g getostrulle
  • 1 dl valnötter

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop mjölet med smöret. Tillsätt iskallt vatten och salt. Knåda ihop till en deg. Låt degen vila i kylen medan du gör  fyllningen.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk med salt.
  3. Hacka grönkålen. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Stek grönsakerna i olja i 2 minuter.
  4. Ställ åt sidan och låt svalna något. Kavla ut degen, lägg den i en springform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
  5. Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen. Skiva getosten och lägg på tillsammans med valnötterna.
  6. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda pajen i ungefär 40 minuter tills den har fått fin färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *