Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Grillad kyckling med mexikanskt ris och krämiga ärtor

Ibland kan det vara härligt att ta en genväg och det kan man göra med det här riset, finns färdig kryddat som du bara kör färdigt i mikron! De krämiga ärtorna går att byta ut mot majs istället, blir riktigt bra!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 600 g kycklinglår
  • 2 msk ljus soya
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp ris Uncle Ben´s Mexikanskt ris
  • 65 g bladspenat

Gör såhär:

  1. Pressa vitlök och blanda med soya och marinera kycklingen,  salta och peppra. Stek eller grilla kycklingen färdig.
  2. Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 2 minuter under omrörning.
  3. Blanda ner majs/ärtor och ost och låt osten smälta. Smaksätt med salt och rikligt med svartpeppar.
  4. Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Vänd ner spenaten i stuvningen.
  6. Servera!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *