Finns det något godare? En riktigt god falukorv som man täcker med ost, ketchup, senap och gurka… Ojojoj, jag har inte ens ord för det. Så gott är det! Plus ett svingott mos!
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 0,5 st falukorvsring
- 1 rödlök
- smörgåsgurka, lika många skivor som springor i korven
- 1 msk ketchup
- 1 msk senap
- 1 dl riven ost
- 1 tomater
- 10 potatisar (mjölig)
- 2 dl mjölk
- 100 gram smör
- salt
- vitpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skåra falukorven i valfri tjocklek, jag brukar göra tunna.
- Dela och skiva löken i halvmånad, tunt.
- Varva lök och smörgåsgurka i skårorna och toppa med ketchup, senap och riven ost.
- Skär ned tomaterna och strö lite lök över.
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
- Koka potatisen mjuk och pressa genom en potatispress. Värm mjölk och smör i en kastrull, fingervarmt. Blanda i potatisen med mjölk och smör och vispa med handvisp, vispa inte för mycket för då blir det klister. Smaka av med salt och peppar.
- Servera!