Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Gräddig- dragondoftande kycklingrgyta

Dragon och kyckling är liksom superkompisar och passar riktigt bra ihop! Den här grytan än riktigt enkel och går snabbt att göra, går bra att servera även med ris!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 40 minuter
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 dl grädde
  • 25 g smör
  • 4 dl grönsaksbuljong (om tärning eller konc så späd till 4 dl)
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk senap
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 100 g champinjoner
  • rotrukter (att rosta)
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Skär kycklingen i strimlor och dela svampen i kvartar. Stek kycklingen tillsammans med svampen och smör i en stekpanna.
  2. Vänd i löken och rotfrukterna och fräs det hela ett tag till. Häll på buljong, grädde dragon och senap, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär rotfrukterna i klyftor eller stavar och blanda allt på en plåt tillsammans med olja och kryddor. Rosta i ugn 220 på grader i 20-30 minuter.
  4. Servera grytan med lite ruccola på toppen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *