Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fyllda vego-paprikor med rostad potatis och sauce verte

Fasen vad gott det här var! Vego- till och med! Såsen kan man ju äta med sked och ha på allt! Testa det här!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 600 gram potatis
  • 1 förp vita bönor (i vatten, inte tomatsås)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 förp minimozzarella eller vanlig
  • 1 dl tapenat soltorkade tomater
    SÅS
  • 1 huvudsallat
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och lägg på en plåt, ringla lita olja över och salta och peppra. Rosta i ugnen 20-30 minuter, vänd efter halva tiden. Rosta tills gyllene.
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Dela tomaterna i halvor. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem.
  3. Blanda bönor med tapenade. Lägg paprikahalvorna i en ugnssäker form. Fyll dem med bönor, tomater och mozzarella. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  4. SÅS: Blanda sallad, persilja, skalad och skivad vitlök, kapris, senap och olivolja i en matberedare och mixa ihop. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Servera paprikan med den rostade potatisen, såsen samt sallad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *