Ibland känner man ju att man behöver en dalig dos av pasta. Jag kan inte direkt föräta mig på pastan utan kan äta det mest hela tiden. Sen är det ju så enkelt och blir nästan alltid sannslöst gott. Pasta plus goda grejor kan ju inte bli fel!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 400 gram pasta
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 klyftor vitlök
- 1 pkt salami (milano)
- 1 burk körsbärstomater
- 0,5 tsk oregano
- 1 lagerblad
- 1 dl (pasta)vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 burk gröna oliver
- olivolja
- salt
- peppar
- parmesan på toppen
Gör såhär:
- Finhacka lök, vitlök och skär paprika i strimlor. Fräs i olivolja utan att det tar färg.
- Strimla salamin och tillsätt i pannan och låt fräsa någon minut.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
- Tillsätt tomaterna, oregano, lagerblad, buljong och 1 dl pastavatten.
- Låt koka ihop ca 10 minuter, tillsätt oliverna och låt puttra under tiden pastan kokar färdigt. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan (spara lite pastavatten) och blanda ihop med såsen, späd ev med ytterligare vatten till önskad såsighet.
- Servera med nyriven parmesan.
En tanke om “Fussili med salami, oliver och tomat”
Enkel och lattlagad pastaratt med massor av smak fran salami och oliver. Peperoncinin kan ersattas med chiliflakes. Skala och finhacka loken. Skar tomaterna i bitar och salamin i sma tarningar eller tunna strimlor. Spara nagra salamistrimlor, ca 25 g, for att stro over vid servering.