En frittata serveras i Spanien oftast med potatis men det behövs inte. Här kör vi svamp istället och helt ärligt, det kanske egentligen ska kallas för omelett. Men gott blir det i alla fall plus att det är busenkelt!
Du behöver:
- 20 minuter
- 4 pers
- 1 pkt bacon
- 400 gram valfri svamp
- 8 stora ägg
- 80 gram riven ost
- 1 pkt rouccola (70 gram)
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär ned baconet till mindre bitar och stek i het stekpanna några minuter. Skär ned svampen och lägg ned i stekpannan med baconet. Salta och peppra.
- Knäck äggen i en skål och vispa sönder de, häll ned äggen i stekpannan och strö över den rivna osten. In i ugnen ca 10 minuter eller tills äggen har stelnat.
- Toppa med ruccola och kanske en liten skvätt rödvinsvinäger!
Sjuukt enkelt!