Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Frasigt panerad fisk med kräftröra

Jag har liksom känt att kräftstjärtar i lake liksom bara är dåligt och inge gott men vad fel jag haft! Det måste bero på att räkor i lake inte är så kanon men kräftorna är så mycket bättre, jag har verkligen haft fel! Den här kräftröran är kanongod!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 600 gram potatis (fast)
  • 4 fiskfilér, torsk eller annan vit fisk (ca 150 gram per person)
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko (eller ströbröd)
  • salt
  • smör och olja till stekning
  • 1 burk kräftstjärtar (360 gram)
  • 2 dl cream fraich
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 msk hackad gräslök (fryst går bra)
  • 1 msk hackad dill (fryst går bra)
  • salt
  • peppar
  • ärtor och citron till servering

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Salta fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
  3. Låt kräftorna rinna av. Blanda de avrunna kräftorna, creamfraich, dijon, gräslök och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera den nykokta potatisen med den frasiga fisken och kräftröran, toppa med citronklyfta och lite kokta ärtor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *