När paneringen på fisken är gyllene så är fisken inuti perfekt tillagad. Det är här en favoriträtt det vill jag lova!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 gram potatis (fast)
- 4 fiskfilér, torsk eller annan vit fisk (ca 150 gram per person)
- 1 dl mjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko (eller ströbröd)
- salt
- smör och olja till stekning
- 3 dl creme fraiche
- 0,5 finhackad rödlök
- 1 msk dill
- 0,5 citron (saften)
- 1 burk rom (jag gillar tångcaviar)
- ärtor
- potatis
Gör såhär:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Salta fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
- Blanda samman creme fraiche, rödlök, 1 msk dill, saften från en halv citron samt rom till såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten med salt och häll i ärtor, låt koka upp och rinna av.
- Servera den frasiga fisken med nykokt potatis, ärtor samt romsås. Toppa gärna med extra rom!