Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Frasig fisk med romsås och ärtor

När paneringen på fisken är gyllene så är fisken inuti perfekt tillagad. Det är här en favoriträtt det vill jag lova!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 600 gram potatis (fast)
  • 4 fiskfilér, torsk eller annan vit fisk (ca 150 gram per person)
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko (eller ströbröd)
  • salt
  • smör och olja till stekning
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 1 msk dill
  • 0,5 citron (saften)
  • 1 burk rom (jag gillar tångcaviar)
  • ärtor
  • potatis

Gör såhär:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Salta fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
  3. Blanda samman creme fraiche, rödlök, 1 msk dill, saften från en halv citron samt rom till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp vatten med salt och häll i ärtor, låt koka upp och rinna av.
  5. Servera den frasiga fisken med nykokt potatis, ärtor samt romsås. Toppa gärna med extra rom!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *