En härlig och enkel gryta med kyckling, vitt vin, dijon och oliver! Den går fort att göra och smakar kanon!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port ris
- 600 gram kyckling (gärna lårfilé)
- 2 klyftor vitlök
- 4 dl vatten
- 2 msk dijon senap
- 1 kyckling buljongtärning
- 2 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- 1 citron (skalet från hela och saft från 0,5)
- 1 burk med oliver
- maizena
- salt och peppar
- olja till stekning
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Skär ned kycklingen i mindre bitar. Fräs kycklingen så att den får lite färg.
- Pressa ned en vitlöksklyfta och låt fräsa med 30 sekunder. Tillsätt därefter vatten, vin, buljong, senap, grädde och saft samt skal från citron. Låt puttra ihop någon minut.
- Smaka av med salt och peppar. Red av grytan med lite maizena tills den får en simmig konsistens, tillsätt oliverna.
- Servera grytan med den nykokta riset, toppa ev. med hackad persilja!