Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fransk kycklinggryta med oliver

En härlig och enkel gryta med kyckling, vitt vin, dijon och oliver! Den går fort att göra och smakar kanon!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 port ris
  • 600 gram kyckling (gärna lårfilé)
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl vatten
  • 2 msk dijon senap
  • 1 kyckling buljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 citron (skalet från hela och saft från 0,5)
  • 1 burk med oliver
  • maizena
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Skär ned kycklingen i mindre bitar. Fräs kycklingen så att den får lite färg.
  3. Pressa ned en vitlöksklyfta och låt fräsa med 30 sekunder. Tillsätt därefter vatten, vin, buljong, senap, grädde och saft samt skal från citron. Låt puttra ihop någon minut.
  4. Smaka av med salt och peppar. Red av grytan med lite maizena tills den får en simmig konsistens, tillsätt oliverna.
  5. Servera grytan med den nykokta riset, toppa ev. med hackad persilja!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *