Det är inte ofta som det blir fläskkotlett till middag men när det väl blir det så är det riktigt gott med en skogig kantarellsås till. Serveras här med ett gott potatisstomp!
Du behöver:
- 45 min
- 4 pers
- 4 kotletter
- 600 gram mjölig potatis
- 1 dl mjölk
- 25 gram smör
- salt
- peppar
Sås:
- 3 msk smör
- 3 msk mjöl
- 0,5 gullök
- 1 dl creme fraiche
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl kantareller (frysta/förvällda) eller 2 dl färska
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk soya
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Börja med potatisen, skala och skär ned i mindre bitar för kortare koktid, koka.Sås:
- Skala och hacka löken i små bitar, fräs den i lite smör i kastrull, tillsätt kantareller.
- När löken blivit genomskinlig strö över mjölet och låt det fräsa ca 30 sek.
- Slå över grädde, fond och creme fraich över kantareller och lök. Låt det koka upp under omrörning.
- Smaka av såsen med salt, peppar och lite soya.Kött och potatis:
- Salta och peppra kotletterna och stek tills gyllene i stekpanna, lyft ur pannan och låt vila någon minut innan servering.
- Tillsätt mjölk och smör till potatisen, mosa potatisen med potatisstomp eller gaffel. För att det ska få kallas stomp ska det vara rejäla bitar kvar av potatisen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera!