En klassiks pastarätt som tar en ny skepnad! Här sätter de härliga umami smakerna fart på fisken och tar den till en helt ny nivå! Kanongott!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port ris
- 600 gram torsk (eller annan vit fisk)
- 1 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 burk körsbärstomater
- 0,5 dl kapris
- 1 dl urkärnade oliver (typ kalamata)
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.+
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna.
- Skala och finhacka vitlöken. Bryn den tillsammans med chiliflakes någon minut i pannan.
- Tillsätt burken med körsbärstomater, kapris och oliver. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter.
- Skär fisken i stora tärningar och tillsätt i grytan. Låt puttra med i ca 8 minuter, vänd fiskbitarna en gång efter halva tiden. Var försiktig så att inte fisken ramlar isär. Smaka av med lite salt och peppar.
- Servera fisken tillsammans med det nykokta riset.