Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Fiskgratäng med dragon

Fiskgratäng hörni! Det är goda grejer, speciellt med dragon och dijonsenap! Det här ska ni testa!

du behöver:

  • 4 pers
  • 60 minuter
  • 500 gram torsk eller annan vit fisk
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 msk dragon
  • 1 dl riven ost
  • 300 gram tomater
  • 600 gram potatis
  • 1 dl mjölk
  • 25 gram smör
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen mjuk. När potatisen kokat färdigt så häll av del och tillsätt mjölk och smör. Vispa eller stampa till ett slätt mos och smaka upp med rejält med salt och lite peppar.
  2. Vispa samman grädde, smulad buljongtärning, dragonen och senap.
  3. Lägg fisken i botten på en mindre ugnsform. Salta fisken.
  4. Häll över gräddblandningen och spritsa eller klicka ut potatisen ovanpå. Toppa med riven ost och halverade tomater.
  5. Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter eller tills moset fått lite färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *