Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Feta- och tomattäckt lax

Ny vecka och nya möjligheter! Och vad är möjligheternas fisk? Jo, lax! Det finns så oändligt många möjligheter med just lax att det knappt går att bestämma vad man ska göra. Tur att det finns knep att ta till, som att läsa ett tips och recept!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 port bitar lax
  • 1 pkt fetaost
  • 10-15 körsbärstomater
  • 0,5 purjolök
  • 1 påse (70 gram) spenat
  • 0,5 citron
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra laxen runt om. Hacka ned tomaterna till fina bitar samt strimla ned purjolöken.
  3. Blanda samman purjo, tomat med fetaosten till en finfördelad röra. Täck laxen med röran och kläm över saften från en halv citron.
  4. Gratinera i ugnen tills att fisken når en innertemperatur på ca 50 grader och osten har fått lite färg.
  5. Servera med t.ex ris samt färsk spenat.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *