Senapssås är inte att leka med. Passar perfekt ihop med falukorv eller bara mosa potatisen i, jättegott!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 700 g potatis
- 500 g falukorv
- 400 g färsk vitkål
- smör till stekning
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 2 krm salt
- 0,5 krm vit- eller svartpeppar
- 4 msk söt/stark senap
Gör såhär:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Stek falukorven till fin färg i smör.
- Stek vitkålen i rikligt med smör tills den sjunker ihop och får lite färg, smaka av med salt och peppar.
- Sås: Fräs smöret i en kastrull.
- Tillsätt mjölet och rör ut det med en visp.
- Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner. Tillsätt ev. lite mer mjölk så att såsen får den konsistens du vill ha.
- Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter eller längre och rör då och då så att den inte bränns.
- Smaka av såsen med lite salt, peppar samt senapen.