Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Falukorv med smaker från medelhavet

Variera din falukorv! Falukorv är basföda i vårat hem och det är därför att den går att variera i hur många olika varianter som helst! Den här med smaker av medelhavet såsom zucchini, aubergine och paprika! Riktigt gott och toppat med fetaost.

Du behöver:

  • 20 minuter
  • 6 pers
  • 600 g falukorv
  • 150 g fetaost
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 gul lök
  • 2 msk torkad timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin 
  • 5 dl passerade tomater
  • olja till stekning
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär alla grönsaker i centimeterstora tärningar. Hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna och häll över i en gryta som är ugnssäker.
  3. Tillsätt timjan och rosmarin och passerad tomater. Låt allt koka ihop så att konsistensen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär centimeter tjocka skivkar av korven. Stick ner korven så den täcks av grönsaksröran och toppa med brytna bitar av fetaost.
  5. Skicka in heta grytan i ugnen, ca 10 min, tills den fått fin yta.
  6. Servera med kokt ris, eller bara som den är!

Sjukt enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *