Och chili-picklad gurka! Det här är en riktig storfavorit, jädrans vad gott det är med panerad fisk! Jag har aldrig fattar grejen med köpe- pinnar, det är ju så mycket godare och så otroligt enkelt att panera fisken själv och bara steka på!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 g torskfilé
- 1 dl mjöl
- 2 ägg
- 2 msk vatten
- 2 dl panko
- salt
- smör och olja till stekning
- 400 g potatis (mjölig)
- 1 dl mjölk
- 100 g smör
- salt
- 2 msk chiliflakes
- 1 gurka
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1,5 dl majonäs
- 1 citron (saften)
- 1 msk hackad dill (fryst går fint)
Gör såhär:
- Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Blanda samman 3 dl vatten med 2 dl socker och 1 dl ättika i en kastrull och koka upp, tillsätt chiliflakes. Häll över gurkan och låt stå under tiden du gör resten.
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa tillsammans med den varma mjölken och det smälta smöret, smaka av med salt och ev. vitpeppar.
- Skär fisken i ”fiskpinnestorlek” och salt fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
- Blanda samman majonäsen med citronsaft och dill.
- Servera fisken tillsammans med moset, gurkan och majonnäsen!