Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Egengjorda fiskpinnar med potatismos och citronmajonäs

Och chili-picklad gurka! Det här är en riktig storfavorit, jädrans vad gott det är med panerad fisk! Jag har aldrig fattar grejen med köpe- pinnar, det är ju så mycket godare och så otroligt enkelt att panera fisken själv och bara steka på!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko
  • salt
  • smör och olja till stekning
  1. 400 g potatis (mjölig)
  2. 1 dl mjölk
  3. 100 g smör
  4. salt
  • 2 msk chiliflakes
  • 1 gurka
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl majonäs
  • 1 citron (saften)
  • 1 msk hackad dill (fryst går fint)

Gör såhär:

  1. Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Blanda samman 3 dl vatten med 2 dl socker och 1 dl ättika i en kastrull och koka upp, tillsätt chiliflakes. Häll över gurkan och låt stå under tiden du gör resten.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa tillsammans med den varma mjölken och det smälta smöret, smaka av med salt och ev. vitpeppar.
  3. Skär fisken i ”fiskpinnestorlek” och salt fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
  4. Blanda samman majonäsen med citronsaft och dill.
  5. Servera fisken tillsammans med moset, gurkan och majonnäsen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *