Det är nåt ändå men dillstuvad potatis och isterband, och rödbetor förstås! Gott äre!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- 1 kg potatis, fast sort
- 1 kruka dill
- 4 isterband
- rödbetor
Gör såhär:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och tillsätt mjölken under omrörning Låt såsen småkoka i 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Stek isterbanden på låg värme tills är genomvarma.
- Hacka dillen fint och rör ner den i såsen. Vänd ned potatisen försiktigt så att stuvningen täcker potatisen.
- Servera potatis och isterband tillsammans med rödbetor.