Grymt god sallad som verkligen har allt! Till detta så kan du servera en god kyckling och kanske en vitlökssås! Eller är den som den är!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 4 dl couscous
- 0.5 st gurka
- 0.5 st huvudsallat
- 1 st kruka persilja
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk balsamico
- 0.5 st gul lök
- 380 g kikärtor
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk paprikakrydda
- 2 krm spiskummin
- 1 krm cayennepeppar
- 1 st granatäpple
- 150 g fetaost
- Salt
- Peppar
Gör såhär:
- Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
- Skär gurkan i bitar och strimla salladen. Finhacka persiljan. Blanda couscousen med grönsaker, persilja, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat.
- Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål.
- Skala och finhacka lök. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor tillsammans med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt så att de får en krispig yta.
- Toppa couscoussalladen med de frästa kikärtorna och granatäppelkärnor. Smula över fetaost och servera.