Super fräsch pasta med kyckling, fänkål och citron. Krämig från grädden, gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 350 g pasta
- 1 stor fänkål
- 3 vitlöksklyftor
- 10 körsbärstomater
- 500 g kycklinglårfilé
- 3 msk olivolja
- finrivet skal av 1 citron
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 1/2 msk konc kycklingfond
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl riven parmesanost
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
- Ansa, dela och strimla fänkålen, spara ev fänkålsdill.
- Skala och skiva vitlöken. Dela tomater. Skär kycklingen i strimlor.
Fräs vitlök och fänkål i 2/3 av oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt citronskalet. Krydda med salt och peppar. Ta upp fräset och lägg åt sidan. - Stek kycklingen runt om i resten av oljan ca 5 minuter i pannan. Häll på fond, grädde och 1 dl av pastavattnet. Låt koka ca 5 minuter.
- Blanda ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Vänd ner ev hackad fänkålsdill. Servera den nykokta pastan med kycklingsåsen. Toppa med parmesan och mal över lite peppar.