Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Citrondoftande kycklingpasta med fänkål

Super fräsch pasta med kyckling, fänkål och citron. Krämig från grädden, gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 350 g pasta
  • 1 stor fänkål
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10 körsbärstomater
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Ansa, dela och strimla fänkålen, spara ev fänkålsdill.
  3. Skala och skiva vitlöken. Dela tomater. Skär kycklingen i strimlor.
    Fräs vitlök och fänkål i 2/3 av oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt citronskalet. Krydda med salt och peppar. Ta upp fräset och lägg åt sidan.
  4. Stek kycklingen runt om i resten av oljan ca 5 minuter i pannan. Häll på fond, grädde och 1 dl av pastavattnet. Låt koka ca 5 minuter.
  5. Blanda ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Vänd ner ev hackad fänkålsdill. Servera den nykokta pastan med kycklingsåsen. Toppa med parmesan och mal över lite peppar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.