Det här är liksom juligt fast ändå inte! Rödkål är bland det juligaste som finns men att blanda det med chorizo och couscous så blir det inte riktigt samma sak! Riktigt gott är det i alla fall!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 2 dl couscous
- 2 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 0,5 halv citron, skalet
- salt och svartpeppar
- 400 g rå chorizo
- 2 röda paprikor
- 200 g rödkål
- 1 rödlök, strimlad
- 2 dl rucola, grovhackad
- olivolja
- salt
Sås: - 2 dl tjockyoghurt 10 %
- 0,5 citron, skalet
- 1 tsk honung
- salt
Gör såhär:
- Koka upp vattnet och häll över couscousen. Blanda med olivolja, citron och salt. Låt svälla ca 15 minuter.
- Skär korven i mindre bitar. Skär ner paprika och rödkål i mindre bitar. Skiva löken.
- Stek korven i lite olivolja och tillsätt resterande grönsaker efter ett par minuter. Smaka av med salt, blanda med rucola och couscousen vid servering.
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
- Servera couscousen med citronyoghurt och ruccola eller annan sallad.