Sin carne tänker ni, nu har det blivit fel! Men neje, det är en chili utan kött. Men känns det som att det saknas något då? Såklart inte, urgod!
Du behöver:
- 4 pers
- 1 timme
- 4 port ris
- 2 gula lökar
- 2 klyfta vitlök
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk bryggkaffe malet
- 2 msk olivolja
- 400 g kidneybönor
- 400 g vita bönor
- 800 g krossade tomater
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk timjan
- gräddfil till servering
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning på paketet.
- Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna, timjan och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
- Tillsätt krossade tomater och låt sjuda ca 30 minuter. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare ca 5 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och vinäger.