Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Chili con carne med blandade bönor

Chili con carne, härligt mustigt och värmande av chilin. Här hemma brukar det gärna kryddas på lite med chili för att sen eventuellt klicka på en skvätt gräddfil eller yoghurt för att svalka något! Oavsett riktigt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 2 gula lökar
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • färsk eller torkad chili (efter smak)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk soja
  • 1 burk hela tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 burk blandade bönor
  • 1 krm svartpeppar
  • 3/4 tsk salt

Gör såhär:

  1. Skala och hacka löken. Bryn köttfärsen i en gryta tillsammans med löken.
  2. Blanda ned paprikapulver, salt, svartpeppar och soja. Smaka av med chili.
  3. Tillsätt tomaterna och låt det koka ihop ca 15 minuter. Tillsätt bönorna och skär ned den gröna paprikan. Låta koka ytterligare några minuter.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller chili.
  5. Servera med nykokt ris!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *