Härligt krämig sås med jordnötssmör och kokosmjölk. Djupa smaker från röd curry och härlig frisk lime! Kom på efter att jag fotat att det var grymt gott med majs till, alltså vanlig burkmajs!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port ris eller nudlar
- 25 champinjoner
- 1 burk kokosmjölk
- 1 gul lök
- 2 msk röd currypasta
- 1-1,5 dl jordnöts smör
- 1 lime
- 1 tsk mörk soya
- olja till stekning
Toppings: - 1 burk majs
- chiliflakes
- vårlök
- rostad lök
- sesamfrön
Gör såhär:
- Koka ris eller nudlar enligt anvisning på paketet.
- Finhacka löken och fräs i lite olja tillsammans med champinjonerna.
- Tillsätt kokosmjölk, soya, currypasta och jordnötssmör och låt puttra ihop.
- Kläm över en lime innan servering.
- Servera och toppa med maj, chili, rikligt med vårlök, rostad lök samt sesamfrön!