Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Cannelloni med skinka och tomat

Vad är en cannelloni? Det är typ rullad lasagne men på nåt knepigt sätt blir det sjukt härligt med de där pastarullarna! Sen att de är fyllda med örter, ricotta, skinka och tomat gör ju det inte sämre dock! Sjukt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 400 g färska pastaplattor
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar sälleri
  • 1 morot
  • 1 dl vitt vin
  • 1 förp ricotta
  • 0,25 kruka timjan
  • 0,25 kruka basilika
  • 300 g skinka (kokt eller rökt beronde på vad du föredrar)
  • 100 g parmesan

Gör såhär:

  1. Skär morot och selleri tunt samt finhacka löken. Fräs alla grönsaker i en stekpanna så det mjuknar. Tillsätt vitt vin och låt den koka några minuter. Tillsätt tomaterna och låt allt koka samman i ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär ner skinkan i strimlor och blanda med riven pamresanost i en bunke. Spara en tredjedel av parmesanen till toppen av pastan.
  3. Tillsätt ricottaost och blanda samman, smaka av med salt och peppar.
  4. Ta fram en ugnssäker form. Lägg en pastaplatta i formen, klicka dit en dryg matsked ricotta blandning samt lite tomatsås. Rulla ihop plattan, lägg skarven neråt och lägg alla rullar tätt intill varandra. Fortsätt tills formen är fylld.
  5. Toppa sedan med tomatsåsen, frinhackade örter och riven ost. Baka på 225 grader i ca 15-20 minuter.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *